Utställningar

6:e internationella litografisymposiet i Tidaholm, 25 juli – 8 augusti 2010

Lions Vårsalong, Borlänge, 26 mars – 1 april 2010

Inte bara blommor, Galleri Floras Rike, Göteborgs botaniska trädgård, 17 oktober- 15 november 2009

– Från början var det inte blommorna som lockade… Istället var det frökapslar, frukter och det överblommade, som fångade mitt intresse att gestalta i bild. Det som lockade mest, var de skulpturala formerna, och den sprängfyllda livskraften som gömdes i en kapsel. Men, före frön och frukter, fanns ju alla blommor. Blommor som jag omger mig med, året om, ute och inne. Som jag trots allt, inte heller vill försöka att motstå, i mina bilder. Blommor och kapslar, förgängliga och sköra, liv och död, och liv, säger Ulla Corin Lindroth som har haft både Marianne Lindberg De Geer och Carl Johan De Geer som lärare.

Blomstermåleri, Leksands Kulturhus, 9 maj – 22 augusti 2009

Blomstermåleri från Leksand – Stina Sunesson och Ulla Corin Lindroth

Blomstermåleri från Leksand är en utställning med de två konstnärerna Stina Sunesson och Ulla Corin Lindroth och delar av deras respektive konstnärskap. Två till synes väsenskilda konstnärstemperament som dock motivmässigt förenas i en förkärlek för landskapets flora. Från dikesrenens enkla maskrosbollar till de älskade trädgårdslandens prunkande primadonnor. Det tämjda och det vilda möts om vartannat, från knopparnas oändliga längtan, över sommarens livskraftscrescendo, till höstens melankoliska frökapslar, dock, sprängfyllda av nya framtidslöften.

I utställningen möter vi Stina Sunessons (1925 – 1998) livsbejakande senare måleri, med flera highlights från hennes Tällbergstid. Den som blev så betydelsefull och satte så starka spår i hennes skapande. Hos Ulla Corin Lindroth, Leksandsbo sedan 1995, möter oss ett annat tilltal. Hon står ännu mitt i sitt skapande och räds inte det mörkt melankoliska. Hon fångar i sitt blomstermåleri det som komma skall, det överblommade, det monumentala i de snarast skulpturala frökapslarna.